1. Kongres ekološkog i održivog turizma
Neodoljiva Hrvatska

The Westin hotel, Zagreb, 25. 11. 2014.


Veliko nam je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na 1. hrvatski kongres održivog ekološkog turizma s međunarodnim sudjelovanjem.

Strategija održivog razvitka Republike Hrvatske usvojena 2009. godine od Hrvatskog sabora navodi viziju budućeg razvoja i života u Hrvatskoj, važnost ekološkog turizma.
Rijetko gdje u turizmu se susreće takva potreba za skupom, fuzijom znanja i timskim djelovanjem u kojem svaki dionik ima ravnopravno mjesto i društvenu korisnost. Kongres povezuje zainteresirane pojedince, tvrtke, udruge, institucije i javni sektor na svim razinama radi zajedničkog cilja - društveno odgovornog poslovanja kao temelja održivog razvoja društva. Cilj kongresa je provođenje principa održivog razvoja, razvoj turističkih djelatnosti i lokalnih zajednica kao posebno ekološki vrijednih turističkih destinacija.

Program kongresa potencira vrednovanje ekoloških vrijednosti Hrvatske temeljenih na tradicijsko-kulturnim obilježjima, uz očuvanje nacionalnih prirodnih dobara i uvjeta za razvoj zdravog turističkog proizvoda. Stvara visoku razinu građanske odgovornosti, svijesti, te razvija estetsku i urbanu kulturu u promišljanju održivog turizma kao pretpostavke za pozitivan dojam posjetitelja o Hrvatskoj kao posebno privlačnoj destinaciji.

Raduje nas susret s Vama,